субота, 24. новембар 2012.

Hapsenja



Ukrajinci su uhapsili premijerku Timosenko, Hrvati Sanadera, Italijani Berluskonija, Francuzi Vilepina, Libijci al-Mahmoudija... A MI?






Milosevic se ne racuna jer je to bilo naruceno hapsenje iz EUa i nije odgovarao nama već belom svetu. A koga to cekamo, i jos bitnije sta? EU izgleda sve dalje otkad su SNS-ovci preuzeli vlast, sto i nije neka steta, a jos dalje otkad su se i oni pokazali kao impotentni za gasenje 22 godine starog pozara - siromastva.


Price o “Sartidu” i nedodirljivom Aleksandru Vlahovicu samo natapaju so na ranu koja je u fazi raspada koji je privatizovao preko 1300 firmi a jos se ni za jednu od tih nije rasvetlilo da li je bilo sve po propisima ili ne. Koliko vekova ce biti potrebno za ostale 1299 firme ako za jedan Sartid traje vec 10 godina preispitivanje?


Farsa oko Dulica i preispitivanje njegove imovine takodje pokazuje nespremnost vlade da se uhvati sa pravim tajkunima u kostac. Sporadicno se spominju pojedini koje partija ciji je medij naredi da spominju kao sto su Peconiji i Danko Đunićo, a sta bi sa Mirkom Cvetkovicem, Božidarom Đelićem i Dinkicem? Jel dovoljno samo kupiti medij i ovaj bedni narod ce zaboraviti na tebe jer ce se pojaviti novi veci lopov na vlasti ili pri njoj? Sta i ako u nekoj paralelnoj stvarnosti i osude nekog od navedenog, hoce li mu oduzeti pokradeno ili ce ostaviti njihovoj rodbini sve to? Otkad su Kurir i Blic postali sudsko vece, a oduzeta imovina mit, pravdu trazimo samo na naslovnim stranama.


Ima li normalnog vremena u savremenim demokratijama i ima li perioda kada vlada rast i prosperitet ili ce nam zivot biti ispunjen aferama a poslanicke klupe olosem, modelsicama i lopovima?

Treba li da okupiramo i mi teritorije kao SAD pa da od njih crpimo bolji zivot ili je demokratija sa svim institucijama i podelom vlasti samo podela plena izmedju bogatijih i najbogatijih? Doduse za pokusaj  okupacije  teritorija iz okoline smo kaznjeni presudom  Gotovine i Markaca pa je i ta politika propala.


Danas ne postoji ni jedna institucija koja nije zarazena aferama, kradjom i zaposljavanjem preko veze. Bukvalno ne znam nijedan konkurs gde je primljen najbolji kandidat da ga obavi. Svi cute tome jer misle imace koristi, kao sto cute Aleksandru Vlahovicu ili stanari u okupiranoj zgradi na Novom Beogradu gde zivi Predrag Ranković Peconi.


Podanistvo i srpski mentalitet “voli svog tiranina” se vidi i u hapsenju koje najavljuje Vucic u svim medijima a od njega nista. Pokusava Vucic da ubere koji poen ali sve je to na kratke staze, rejting svim strankama ce opasti kao i na Zapadu gde na izbore izlazi oko 50% stanovnistva, gde je Obama izglasan tek cetvrtinom stanovnistva.

A to je tako jer nijedna stranka nije imuna na korupciju jer korupcija (legalizovana na Zapadu) je ocigledno krvotok demokratija pa tako i Srbije, izbori parada a poslovi fiktivni. Pa ce biti kao pre 100 godina u vreme Arcibalda Rajsa, kada je drzava zaposlila previse radnika u administraciji i nije imala para da im da platu od koje se moze ziveti radnici bili primorani da traze mito.



Konacno pitanje je posto su svi vezani, kako parama tako i interesima moze li se i kako srusiti ta piramida sudsko-izvrsno-tajkunske mafije? Moze li se pokrenuti narod na kojem lezi sve to da prodrma ili jedna od grana vlasti da izmakne tlo ostalim dvema? Moze li pojedinac ista toj profitnoj masineriji zvana demokratija? Ima li alternative koja ne ukljucuje kao pre II svetskog rata kada se narod Evrope razocarao  biznis demokratiji i okrenuo desnici i populistickim strankama u nadi pravednijem zivotu?


Hoce li se hapsenjem ista postici ili ce ona biti samo gaza na otvorenu ranu a bez ozbiljne operacije pacijent reformisanja svih oblika vlasti drzava i narod samo malo duze odrzati na aparatima? Hoce li poceti ubijanje novinara kao u Rusiji jer ce i oni gladni osim glavnih urednika poceti da pisu ili ce nastaviti da glodju kosti koje im baci Djilasova marketinska firma MULTIKOM GROUP?


Hoce li Vucic na kraju uhapsiti sebe zbog laznih obecanja i surovanja sa istim tim tajkunima u kradji drzave? I kako da kaznimo vlast osim bednim belim listicima?

Okupiraj protest je propao a Holivud to ekranizovao u zadnjem Betmenu, kako svaki narodni sud i vlast od strane naroda mora da propadne i kako nam je sudjen korporativni liberalizam sa sve Brus Vejnom na celu koji je prikazan kao pozitivac a ustvari je posredno ubio milione svojom fimom kao i domaci tajkuni narod Srbije. Ali Brus Vejn/Djilas imaju medije a narod samo neartikuliasn bes koji se mozda jednog dana skupi u nekom Bejnu i osudi one sto ni jedan korumpirani sud ovog sveta, od Haga do Beograda nije mogao.

Нема коментара:

Постави коментар