недеља, 18. новембар 2012.

Nevidljive propale generacije Srbije


milos mikic | 12/01/2009 01:02


(Komentar na tekst "Niko nije nevin svako ima razloga sto umire)


Postovana gospodjice Mihic, u vasem tekstu se vidi da nemate zivotnog iskustva koje svi mi koji smo obicni imamo.

Nema niko od vas koji pisete tekstove po novinama, pojavljujete se po televizijama, niko nema zivotno iskustvo coveka koji ima npr. 30-tak godina, nema porodicu jer nemoze da se zeni jer i dalje zivi sa roditeljima, nema posao jer nema roditelje na polozaju koji ce da mu srede preko veze, ima fakultetsku diplomu, njegova devojka je svesna da nemogu da zive zajedno jer za to nemaju novca, nemaju automobil i ne idu na more, ne vide u buducnosti nikakvu promenu u poboljsanju statusa, trazili su poslove na sve strane, pokusavali su sve sto mogu da urade ali jednostavno posto rodtitelji nisu iz staleza koji omogucuje bolji zivot svojoj deci nisu uspeli bog zna sta da urade. 


Njih dvoje ne izlaze po kaficima jer nemaju novca za tu vrstu zabave, neidu u bioskop i vidjaju se sa prijateljima jednom u 3-4 meseca je i prijatelji se nalaze u slicnim situacijama. Izlaze u kratke setnje u kraju gde zive ili mozda do kalimegdana. 

A oni iz njihovih generacija koji se ipak odluce za drugi korak - vencanja i zacetak porodice svesno ulaze u zivot gde ce ziveti sa svojim roditeljima do kraja zivota i nikad nece imati moc izbora da urade nesto ono o cemu su razmisljali ili planirali.

Nece uspeti ni svoj deci da obezbede ni onoliko koliko su oni imali kad su bili mali. Tu se javljaju ovakve destruktivne poruke koje predstavljaju nasu realnost. Jadne su price po televizijama, pojavljivanje politicara, davanje obecanja i prazne price od onih koji su obezbedjeni od strane svojih roditelja. 

Nemaju mladi podrsku institucije kao sto je drzava, nemaju mogucnosti da urade bilo sta, drzava Srbija unistava svoja pokolenja, proterala je generacije fakultetski obrazovanih ljudi u svet, i dalje nastavlja sa takvom politikom. Dok mladost odlazi mafijasi i politicari profitiraju jer isteravaju poslednjeg neprijatelja OBRAZOVANOG COVEKA.

Komentar preuzet sa portala "Politika"

Нема коментара:

Постави коментар