уторак, 9. јул 2013.

Profesorka Rajna Dragićević održala govor koji će studenti pamtiti celog života

Ovaj govor je mesec dana star a blic ga je izdao jer se pljuju privatni fakulteti. Blic je generalno protiv megatenda.



Mene je iznerviralo ne sto pljuje menadzere ili PRove, jer iz prilozenog i ne zna sta su samo ih mrzi jer joj kradu lebac, vec sto je svoju profesiju bednog profesora digla u nebesa. Tpicna pacenica, srednjoskolska profanka koja misli da je njeno likovno, ili u ovom slucaju srpski jezik centar sveta.

Prilicno zaostala u vremenu ova se polu-osvestila i primetila neke kreature koje joj remete idilu uz koju je ona odrasla - stariji se postuju, djaci donose jabuku profesoru i skidaju sesir kada ga vide na ulici uz blagi naklon. A kada ih je indetifikovala, verovatno sa ostalim luzerima kao sto je ona i ceo filoloski generalno, onda je bes poceo da kulja prema njima. Ali ne artikulisano vec ovako providno streberski. Onako besno da postaje smesno.

Da mene neko pita opljunuo bih mnogo bolje i marketing, PR, menadzerstvo, HR i ostale uvezene stvari koje sam ucio. Zato je njen tekst smesan jer ne zna o cemu prica, kao sto ja nisam citao lektire pa ne nalazim za shodno da ih kritikujem ili pljujem.

Meni je na primer njena struka apsolutno besmislena i cak uzaludnija od novinara ili tog mrskog PR menadzera. Ali bitna stavka je da su obe struke besmislene samo sto ona misli da njena nije jer su je ubedili u to tokom skolovanja i zivota.

Njena poenta je da je sistem vrednosti propao, medjutim ovaj sistem upravo nekome odgovara. Profesorka ne daje resenje vec smotano mase kojekakvim glupostima. Ona ocigledno pati za vremenima kada je njoj bilo dobro i kada se cenio profesor u selu kao i lekar, ali ta vremena su prosla i verovatno nikada se nece vratiti.

Ironija je veca jer ona krivi menadzere, estradu i kurve za urusenje obrazovnog sistema. Izvinite gospodjo ali sta studenti da ocekuju od propalih institucija kao sto su fakulteti? Da peru case?

Uglavnom ovo je hejt drzavnih fakulteta prema privatnim jer su u pitanju pare a ne sistem vrednosti, ponor, ambis ili unistavanje omladine. Nadam se da ce se naci neki pametniji profesor da uputi ovu decu kako stoje stvari da bi mogli da ih menjaju. Ovo prazno naklapanje je pateticno.

Нема коментара:

Постави коментар