понедељак, 11. јануар 2016.

Svaki dan Putin u nasim medijima





Hladni rat nikad nije zavrsen. Nikad nije Rusija potpisala kapitulaciju, nigde nije priznala poraz. Sada mi izgleda da se opet podrgreva takva situacija ali je malo komplikovanija, Hrvatima SAD prodaje oruzje, nama Rusija. Unutar Rusije ocigledno postoje jake zapadne snage koje isisavaju iz te zemlje resurse ali ocigledno postoje i druge sile koje pokusavaju da preokrenu proces u svoju korist.


Te druge snage, neka budu patriotske iako su takodje tajkunske, se sire i kod nas. Navodno je pocelo sa Putinom iako je on samo nastavio Jeljcinove reforme. Rusija pokusava preko crkve da se ujedini. To je jasno naznaceno u tri knjige Projekat Rusija. One su izasle oko 2004. godine sa idejom da Rusija mora da dobija vodje kao sto ih crkva dobija, unutar svojih zatvorenih redova bez upliva ikakvih stranaca. U Rusiji se po toj knjizi i dalje u crkvama okupljaju i siromasni i bogati.
Tako su i zapoceli propagandu sa ravnom zemljom, medijima u Srbiji kao Sputnjik, Ruska rec, kupovinom pola Politike, otvaranjem Ruske stranke, zatim toliko knjiga o Putinu na srpskom i uopste njegovo medijsko velicanje ovde nije zapamceno ni za jednog ruskog drzavnika...


Zatim Putinov pokusaj skidanja Mila, bombardovanja ISIS-a i Turske, rat u Ukrajini, najavljuje gasenje 500 banaka...


Da se ne shvati pogresno Putin je Jevrej, sa SAD imaju zajednicki svemirski program, izvozi gas u EU sa dva toka. Zato ova borba nije klasicna CCCP vs USA, vec unutar demokratska oligarhska, tajkunska. Ona je komplikovana jer postoje mnogo vise potajnih nacina za sukob. Na primer ruska baza je u Nisu, Americka na Kosovu, kao i FBI i NATO kancelarija u Beogradu. Dok za svo to vreme ovde se slivaju milioni dolara iz americkih fondacija za dalje raspirivanje nacionalne mrznje tekstovima po razlicitim portalima.


Dakle, spijuna i agenata na svakom koraku. Nikome se ne moze verovati, a rat se vodi krajnje manipulativnim metodama za teritoriju i resurse.

Нема коментара:

Постави коментар