недеља, 13. јануар 2013.

100 mladih rodjaka i kurvi za RTS-ov 21. vek





Posle godinu i po dana zajebavanja, i cetiri eliminaciona kruga, izbacene su liste na sajtu RTS[1] sa nekim imenima, potpuno nepoznatim pretrazivacima i ucesnicima konkursa RTS-a “Сто младих стручњака за РТС-ов 21. век”. Ko su oni, da li su rodjaci, kurve, politicki placenici ili politicki namesnici nikada necemo saznati. Da li su oni mladi, stari ili Tijanicevi puleni takodje se nece nikada saznati.


Posle godinu i po dana od 17.000 mladih odabrano je 100, niko ne zna kako, zasto i po kojim kriterijumima. Niko ne zna rezultate njihove niti rezultate odjebanih 99%.


Kada sam usao u salu Sava Centra u drugom krugu bilo nas je par hiljada, i to je bila jedna grupa mladih. Posle moje grupe su usli jos par hiljada. Vise smo licili na obor svinja i stado stoke nego na visoko obrazovanu omladinu, vecina u dronjcima i sakoima od roditelja posedali i pogledali se medjusobno znajuci da ce svaki dvestoti MOZDA dobiti posao, da ce svaki dvestoti imati vezu, rodjacku ili stranacku. Ali ipak su svi uradili svoj deo posla pobacali u kante svoje rezultate i izasli mirno kao da je sve u redu. Niko nije vristao, pocepao demonstrativno test ili napao ikoga iz fasisticke RTS organizacije iako je situacija to zahtevala. Ono je vise licilo na koncentracioni logor nego na test opste informisanosti. Vise je licilo na pisanje po glavama mladih nego na sansu za zaposlenje. I svi su mirno kao ovce sa livade izasli kao da je sve u najboljem redu i kao da ce najbolji zaista i biti primljem. 


 Ali nece i nista nije u redu. Sve je pogresno! Oni koji nisu prosli taj krug nisu bili ni obavesteni vec ostali da cekaju odgovor zasto nisu prosli, bez objasnjenja ili rezultata drugih ucesnika, jednostavno su odjebani kao cigani ispred Usca.


Oni koji su izvisili a to je 99% mladih ljudi, mogu samo da se ubiju. Za njih nema mesta, hrane i odece. Za njih nikada nece biti mesta ni na RTS-u ni u Srbiji, jer je to olicenje glavatih pohlepnih i umobolnih vladara koji svi lice na Tijanica. Koji je doveo plavuse da mu glade kurac; jer koji ce kurac Tijanicu neko pametniji od njega ili ne daj boze sa fakultetom kad ga on nema? 




Svakom ludaku na vlasti se on uvukao u dupe, od velicanja Tita dok je bio ziv, Miri Markovic krajem osamdesetih “kojoj treba da se molimo umesto bogu”, Kostunici dok je bio vodja DOS-a, do Djilasu kojem prodaje reklamni i medijski prostor RTS-a po nizoj monopolistickoj ceni.[4]


Zbog takvih bizona koji imaju po hiljadu funkcija za 99% mladih nema mesta i nikada biti. Ali to nije nista novo.


Ono sto je novo je da mladi moraju da se organizuju. Ako se sada tih 99% sistematski ubijenih, skrajnutih, zadavljenih sistemskim nasiljem ovakvim bizonima, ne okupe i ne protestuju danima/nedeljama ispred RTS-a i vlade Srbije i traze smenu gradske i republicke vlasti i Tijanica i ako ne ustanu protiv ekonomskog terora onda i treba da trunu svako u svojim kucama i da kenjaju svojim prijateljima “gle u kojem smradu od zemlje zivim”! 


Ako se sad ne udruze i ne smene Tijanica i njegove srednjoskolce, a preko pola zaposlenih u RTS-u su takvi, nikada nece.


Kako su oni ostali zaposleni na RTS-u preko 4000 (a bilo ih je i 8000 pre par godina) dosli na ta radna mesta? Da li su i oni prosli 5 krugova testiranja, cekali godinu i po dana i svi zavrsili fakultete i bili mladi kad su bili primljeni? Znamo svi da nisu, da su neke Tijaniceve kurve, mnogi rodjaci a ostali iz politickih stranaka.


Ako vi sto niste prosli, a ima vas 16.900, cekate da vam neko drugi resi zivotni problem, ugasite ovu stranicu i nastavite da gledate YouTube, Facebook i Twitter. Niste za bolje. Stvoreni ste za Srbiju, glavatog fasistu Tijanica, svinju Dacica, Djilasa tajkuna, Tomu grobara i DOS lopove. Samo nemojte vise da kenjate po internetu i komentarima u vestima “ u kojoj jebote ja drzavi zivim” jer kurcem necete da mrdnete ni za sebe a kamoli za drugoga! I samo potvrdjujete da jeTijanic bio u pravu kad vam je pisao po glavi na FPN-u prosle godine da steretardi[5], jer i jeste.




I RACUNSKI dodatak :




Obzirom da je 4000 zaposlenih X 50.000 (da im je plata) oni mesecno kostaju = 200.000.000 RSD /1.780.650 EVRA (IAKO TIJANIC KAZE DA JE FOND ZA PLATE 2.5 MIL EVRA)[7]


Sto znaci da SVI zaposleni na RTS-u zarade MESECNU platu ZA 23 DANA REKLAMIRANJA SAMO OKO DNEVNIKA2 u periodu od deset minuta.

GDE SU OSTALE PARE OD REKLAMIRANJA OD OSTALIH 24 SATA? OD DRUGOG PROGRAMA RTS-A, RADIJA BEOGRAD 1 I 2, PGP-RTS, WEB STRANICE I OD CUVENE MESECNE PRETPLATE?


GDE SU TE PARE I KAKO OD NJIH NEMA PLATA ZA OSTALE MLADE STRUCNJAKE?









1 коментар:

  1. Imamo dokaz da su zaobiđeni sektori zaduženi za izbor kandidata kojima je trebalo da se pruži prilika da u tromesečnom radu pokažu svoje veštine. Izbor je nelegalno i naknadno vršen sa skrivenih instanci. Ako ima još slučajeva i dokaza o ovoj RTS- prevari za 21 vek, neka pišu ovde ili na drugim adresama. Valjalo bi pokrenuti pitanje odgovornosti nameštanja konkursa i zloupotrebe službenog položaja. Ako se aktuelna vlast kiti antikorupcijskim naporima i uspesima, valjalo bi ih i sa ovim zakititi.
    Marko

    ОдговориИзбриши