уторак, 1. јануар 2013.

Srećna nova godina svim preživelima





This is my dad's first NYE alone. 

I decided to blow off all my friends 

and spend it right next to him. 



U SAD-u svake godine godine se desi bar jedno masovno ubijanje po školama, u Francuskom telekomu za tri godine je 60 radnika počinilo samoubistvo zbog stresa na poslu, u Kini nekoliko napada na vrtiće ranivsi i po 28 dece, Nick Clegg zamenik premijera UK-a se na SkyNews-u pre par meseci obratio naciji da je ovo jedno od najgorih godina za Britaniju, da oni koji su rođeni siromašni će i to ostati, oni bogati nastaviti to. A imigranti zauvek biti zarobljeni. Baš kao što i Rojters istražuje da je školovanje u SAD propalo kao način da se društvo izjednači… 

Sinoć na dočeku u Beogradu ubodeno je nožem sedmoro ljudi. Sasvim slučajnih prolaznika. Izjednačenih u siromaštvu.



Pre par meseci na Bir Festu trojica su izbola nekolicinu posetilaca i jedan od njih dobio čak osam meseci zatvora.

Ono što je zanimljivo u sinoćnjem incidentu je podmuklost i očaj. Verovatno je to bio pokušaj osvete nad društvom jer ga niko nije pozvao da izađe. Verovatno nezaposlenost, samoća i besmisao života je samo poduprlo taj akt. To nije izolovan slučaj, to je znak da je sistem propao ali niko ne sme da prizna. Ne sme da prizna da ovo u čemu živi 99% planete vodi upravo fatalizmu i apsurdu. Pitanje je samo zašto ovakvi slabiji psihički ljudi napadaju plebs a ne one koji su odgovorni za mizeriju? Verovatno jer bi bili uhvaćeni da je na splavu ili u skupštini to uradio.
 
Sećam se i pre par godina na Slaviji u Beogradu za doček je isto bilo ovakvih, popiju pivo i zavrljače staklenu flašu u masu. Onaj ko dobije po glavi ne zna šta ga je snašlo, baš kao i onaj koji je bacio. On je samo žrtva nevidljive represije, ekonomskog liberalnog fašizma, besan jer mora da bude na ulici, uglavnom sam, protiv svoje volje u nemogućnosti boljeg plače nasiljem.

Ovo nisu psihopate, niti ludaci, već nekoga ko više ne moze da izdrži sistemsko nasilje. Ovo je savršen prikaz globalizacije, otuđenosti pojedinaca i letargije društva da se tome odupre. Ovo je najbolji prikaz dokle smo došli opsednuti imidžom, medijima, novcem, karijerom i nemanja istog. Gde je sada Vesna Pešić da se dere “da Beograd bude kao sav normalan svet”, evo gospođo Pešić, sinoć je Beograd bio kao Francuska, Kina i SAD. Da li ste srećni? Program je sproveden. Ovo je i vama na duši i svim DOS preprodanim dušama. Peščaniku, Danasu, Vremenu, Blicu, Tadiću, Vlahoviću, Miškoviću… 

Da ne nabrajam, znate vi glavešine i sluge ovog sistema ko ste i šta radite ljudima i vašem narodu bolje nego i on sam. 

Jedina je šteta što do vas ovaj bes neće doći, već do nas, podanika, bezlične mase koja radi za vas da biste vi ovo čitali i smišljali nove načine kako da nas cenzurišete, porobite, ubijete.

Srećna nova godina svim preživelima.

4 коментара:

  1. Nisam sigurna da i dalje imam snage da vičem, pričam, pišem, psujem, zovem, ponekad sam umela i da molim ovaj ludi narod da se trgne, probudi, učini nešto. Možda ću prestati to da radim, pa ću početi samo da linkujem tvoj blog, jer govoriš ono što bih i ja rekla.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa hvala :)

      Samo gubis zivce sa budjenjem pojedinaca, oni to vide kao mucenje ;)

      neka spavaju, dok ih ne probudi mucki stisak oko vrata kasnije

      Избриши