петак, 2. март 2012.

Roditelji!



Nije samo dovoljno pojebati se bez kondoma i onda očekivati da će vam decu obrazovati propali studenti, korumpirani panduri i stranački fakulteti.  


Da će vam decu zaposliti propale komunjarske firme privatizovane od strane lopova, švercera i ubica.

Ako mislite da je njihova krivica sto vam dete sedi kuci i posle završenog fakulteta vi ste budale. Vi ste najveci problem svog deteta jer ste ga bacili na deponiju zvana Srbija.

Nekadašnja država, običaji i moral više ne vrede. Ako niste bliski vlasti ili ste vlast džabe ste israli jos jedna gladna usta.

Niste od ovog čmara napravili uređen sistem gde će se vrednovati upornost, znanje i inovacije, nemojte očekivati da će vaša deca to uraditi za vas.

I poslednje ali ne i najmanje bitno : Koji vam je kurac? Probudite se!




Tucite svoju decu čim primetite da liče na vas. Duško Radović


2 коментара:

  1. Oštro napisano, ali poenta pogođena. Osnov svega u životu leži u porodici, odnosno u elementarnom kućnom vaspitanju, ili u velikom broju slučajeva nevaspitanju. Ukoliko roditelji ne stvore zdravu sredinu za odrastanje svoje dece, ne mogu očekivati da će ona postići više od njih.
    Svaki put kada razmišljam o tome ili kada čujem izgovore kao što su "kako u ovom buretu baruta kvalitetno vaspitati dete?!", setim se najtužnijeg i najinspirativnijeg filma i čuvene scene http://www.youtube.com/watch?v=0Y9aKqawdUQ
    Iz toga treba učiti.

    ОдговориИзбриши
  2. A kako? Mozes ih voleti i truditi se da uspeju ali teska posla, a plus ovde su ostali samo koji nemaju gde da pobegnu ili lopovi, dakle dno.

    Apropo tvog komentara :

    Citam neku knjigu Kod duše od Džejmsa Hilmana, i ima par primera kako su neka deca uspela uprkos losim okolnostima da prate svoju dushu i uspeju u zivot.

    Igor Stravinski npr. je imao majku koja je mrzela njegovu muziku, a on je ipak pravio uvek istu.

    Njegovo najbolje delo, je otisla da slusa tek 25 godina posto je on napravio i rekla pre nego sto je otisla na koncert "Ni ne ocekujem da mi se svidi".

    Ovo je sustinski autobiografski tekst kao i komentar kao i blog.

    Samo iz srca moze da vredi ;)

    ОдговориИзбриши