среда, 22. јун 2011.

Ne želim da ubijam želim da živim




Otvaram današnje novine i zaista nemam šta da pročitam jer su se sve pretvorile u life-style tabloide. Slučajno okrenem svetske vesti na Guglu i vidim da u Grčkoj bujaju protesti.

Međutim ono što me zaista iznerviralo je to što portal Blica,Politike, Večernjih Novosti, Alo-a Kurira uopšte ne prenose ove proteste, držeći nas opet izolovane kao i devedesetih od sveta. Blic čak je otišao dalje pa spinuje vest o protestu afirmativnim pisanjem o merama štednje.[1]


Juče se Ivica Dačić se dogovorio sa Telekomom da nam se blokiraju neki sajtovi koji sadrže dečju pornografiju[2]. A da li je samo o tome reč? Ko može da zna da nije ukinuta i jos neka nepodobna vest zajedno sa sajtom kao što je izveštavanje o grčkim protestima. Da li se Srbija u međuvremenu pretvorila u Mubarakov Egipat kada je njegova vlast blokirala Tviter, Fejsbuk i JuTjub da se narod ne bi organizovao protiv režima?

Pre par meseci izvesna Malina M. je gađala Dinkića kamenjem[3], ostale ovce na njegovom URS skupu su stajale i smejale se NJOJ, umesto da su uhvatili po jedan kamen svako i izrazio svoje mišljenje o nezaposlenosti, lopovima na vlasti i korupciji. Ona je srećom dobila samo mandatnu kaznu od par hiljada dinara a ostale ovce se vratile oboru sa nadom da će neko drugi da se izbori za njihova ljudska prava.
U Grčkoj je gađanje političara redovna pojava, svaki dan građani Grcke gađaju jajima, jogurtom ili kamenjem političare/bankare koji su odgovorni za recesiju u Grčkoj i koji hoće da smanje budžet i prodaju javne firme ili ostrva.[4]

Kod nas sve teče bez ikakvih sukoba. Zapravo i kada postoje protesti mediji, pisani a pogotovo elektronski sputavaju širenje tih vesti.

Čujemo za protest tek kada neko odseče prst ili hoće da se ubije.
Dinkić je svojim Zakonom o informisanju kastrirao medije, kao što je i Vučic to uradio 1998. godine. Pre dve godine kada je doneo ovaj zakon uperen protiv Kurura i njegovog vlasnika svi ostali mediji su ko pičke ćutali jer su se nadali da neće njih to da zakači. Ali nije Dinkić sisao vesla. Zavadi pa vladaj.
Posebno me iznervirala pojava istih političara koji uzrokuju stotine protesta, otpuštanja, cenzuru po medijima i divlje privatizacije na Tviteru koji se lokalno zove Tvitoslavija[5].

Političari su uništili jednu Jugoslaviju, ne želim da unište i Tvitoslaviju. Političari troše milione na reklamiranja preko TV-a, zašto bi im dao za džabe pristup mojim očima, duši i telu preko Tvitera? Zašto bi im dao svoje vreme i novac kad mi već mesečno kradu 400 dinara za pretplatu RTS-a, gde opet veličaju ”jadnog” Miloševića a Pljuju Hrvate i Tuđmana u kvazi-dokumentarnoj emisiji “Dogovoreni rat?”.[6]
 
Ne želim da me političari posvađaju sa svetom dok oni kradu državu i svojoj deci daju ministarska,direktorska i sudijska mesta ili školovanje u inostranstvu. Jednom su to uradili mojim roditeljima neće i meni. Obrazujmo tviterasku neposlušnost ne praćenjem političkih naloga na Tviteru. Ne iz mržnje prema pojedinim političarima ili strankama već zvog toga što uništavaju 20 godina milione života na prostorima bivše SFRJ svojom korupcijom, demagogijom, nepotizmom i cenzurom medija.

Ne želim da mrzim Hrvate jer mi RTS to kaže, mnogi od njih što ih imam na Tviteru su duhotivi i zamiljivi ljudi. Ne želim da idem u rat za Kosovo samo jer će Tadiću da skoči rejting ako kaže da je Kosovo Srbija. Ne želim da radim za minimalac jer su političari nevidljiva ruka lopova.

Ne želim da ubijam želim da živim. Ovde, sada!


[2] Telenor u saradnji sa MUP-om blokiraće pristup ilegalnim sajtovima http://www.personalmag.rs/internet/telenor-u-saradnji-sa-mup-om-blokirace-pristupa-ilegalnim-sajtovima/
[6] Договорени рат? http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/РТС+1/912566/Договорени+рат%3F+(Први+део).html

Нема коментара:

Постави коментар